XML English Abstract Print


استادیار، گروه جامعه شناسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1592 مشاهده)
مقدمه: ماهیت رو به تغییر سلامتی و بیماری از پیامدهای گردونۀ خردکنندۀ مدرنیته است که در دورۀ اخیر، جامعه‌‌شناسان به آن علاقه نشان داده‌اند. سلامت روانی از ابعاد بسیار مهم سلامتی در مدرنیتۀ متأخر است که توجه بسیاری از نهادهای بین‌‌المللی را به خود معطوف ساخته و نقش مهمی را در تضمین پویایی و کارآمدی جامعه ایفا می‌‌کند. در این میان، خانواده مهم‌ترین کانون حفظ سلامت روانی است که باید به آن توجه شود. بر اساس این، هدف این مطالعه بررسی نقش خانواده در سلامت روانی جوانان است.
مواد و روش‌ها: این پژوهش به‌صورت پیمایشی با حجم نمونۀ 368 نفر از دانشجویان متأهل دانشگاه کاشان، با روش نمونه‌‌گیری تصادفی انجام‌شده است. داده‌‌های تحقیق با استفاده از مقیاس سلامت روان (GHQ) و محقق‌ساخته توأم با مصاحبه جمع‌آوری شده و با بهره‌گیری از نرم‌افزار SPSS vol.22 تجزیه‌وتحلیل گردیده‌‌اند.
نتایج: نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی اثر هریک از متغیرهای رضایت از ازدواج، نوع روابط خانوادگی، رابطۀ مناسب با همسر و تناسب شئون خانوادگی را بر سلامت روانی دانشجویان، به ترتیب به میزان 34، 18، 22 و 12 درصد تأیید می‌کند.
بحث و نتیجه‌‌گیری: تحلیل یافته‌‌ها نشان می‌‌دهد که با توجه به معنا‌دار بودن رابطۀ متغیرهای رضایت از ازدواج، نوع روابط خانوادگی، رابطۀ مناسب با همسر و تناسب شئون خانوادگی بر سلامت روانی دانشجویان، می‌توان گفت که هرچقدر هریک از متغیرهای یادشده در فرد بیشتر باشد، فرد از میزان سلامت روان بالاتری نیز برخوردار است؛ بنابراین، خانواده نقش بسیار مهمی در سلامت روان دارد.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی
دریافت: 1400/1/25 | پذیرش: 1400/7/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.