Ghodsy M, amirinezhad A, mousabeigi F. Investigating the Underlying Factors Affecting the Increase of Suicide Attempts and Suicides Leading to Death in the City of Eyvan. Journal of Psychosocial Injuries 2022; 1 (1)
URL:
http://jpsi.medilam.ac.ir/article-1-17-fa.html
مرکز تحقیقات آسیب های روانی –اجتماعی ،دانشگاه علوم پزشکی ایلام
چکیده: (2619 مشاهده)
چکیده
مقدمه: خودکشی یک مشکل جدی سلامت عمومی است که متاسفانه روند آن در شهرستان ایوان نگران کننده است لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل زمینه ای مؤثر بر اقدام به خودکشی در شهرستان ایوان انجام شده است.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر بصورت مقطعی بوده و جامعه آماری شامل تمامی افراد اقدام کننده به خودکشی در شهرستان ایوان در بین سالهای 1394 تا 1398 می باشد؛ حجم نمونه در تحقیق حاضر تمام شماری است و شامل 126پرونده مربوط به افراد اقدام کننده به خودکشی و خودکشی منجر به فوت می باشد. ابزار گردآوری در این پژوهش، مطالعه پرونده و مصاحبه با اقدام کنندگان و بستگان درجه اول آنان بوده است. جهت تجزیه تحلیل داده ها از نرم افزار spss و آزمون خی دو استفاده شد. سطح معنی داری در این مطالعه 5% > α در نظر گرفته شد.
نتایج: یافتهها حاکی از این است که افراد دارای سطح تحصیلات زیر دیپلم، با 52.4، و افرادی که در طبقه پایین زندگی میکنند با 19/0 درصد بیشترین فراوانی خودکشی را دارند. همچنین ملاحظه شد که گروه سنی 21-30 سال بیشترین خودکشی را داشتهاند. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، بیشترین فراوانی اقدام به خودکشی به زنان اختصاص دارد. بین جنسیت، محل سکونت، روش خودکشی با میزان خودکشی هیچ گونه رابطه معنی داری مشاهده نشد. اما بین تحصیلات، پایگاه اقتصادی اجتماعی، سن و اختلاف خانوادگی در سطح 5./. > α رابطه معنی دار وجود داشته است.
نتیجه گیری: پژوهش حاضر نشان داد که گروه سنی21تا 30سال، زنان، و افراد دارای تحصیلات پایین و طبقه اجتماعی پایین بیشتر در معرض اقدام به خودکشی هستند. همچنین وجود اختلافات خانوادگی می تواند خطر اقدام به خودکشی را افزایش دهد.
واژگان کلیدی: اقدام به خودکشی، علل خودکشی، تحصیلات، طبقه اجتماعی، سن
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی دریافت: 1400/2/27 | پذیرش: 1400/11/7 | انتشار: 1403/8/22